Kursstad: Ørsta

Kurstype: 4-timers, våttkort

Pris: 1100,- inkludert kajakkutstyr

Høgdepunkt

 • Våttkort
 • Sertifisert instruktør
 • Vakre omgivelsar
 • 4-timar


  Bli med på kajakkurs i Ørsta og Ørstafjorden. Her er det unike forhold for kajakkpadling, da det er ein stille fjord, flotte fjell og unikt landskap. Kajakkurset gir våttkort i henhold til NPF. 

  padleforb.png

  Inkludert

  • Kajakk, åre, vest og spruttrekk
  • Tørrdrakt
  • Instruksjon

  Ta med

  • Drikke/snacks til 4 timar ute
  • Ullundertøy
  • Ekstra skift
  • Sko som kan bli våte

  Kurset

  Eit typisk kurs begynner på Fjord Nature bascamp med ein kaffekopp, introduksjon av utstyr og ein liten sikkerheitsbrief. Deretter er det på tide å tilpasse utstyret, før vi kjem oss ut på vatnet. Vi begynner med lett teknikk og kontroll av båten. Hofte og overkropp får ofte trent seg litt her.

  Gå rundt i kajakken

  Når vi har blitt trygge i kajakken er det på tide å tippe rundt og trekke seg ut. Dette er noko som mange gruar seg til, men det viser seg ofte å være det aller kjekkaste på heile kurset. Instruktøren kan stå rett ved sida av første gongane, for at det skal følest enda tryggare.

  Teknikk og redningsøvelsar

  Mot slutten av kurset tar vi oss ein lenger padletur og går gjennom dei viktigaste redningsøvelsane og teknikkane. Dette gjer at ein for ei god oppleving og får testa ut det vi har trent på i løpet av kurset. 

  Våttkort

  Etter at kurset er ferdig kan ein gratulere med gjennomført introduksjonskurs i kajakk, få utdelt våttkort og håpe på mange flotte padleturar i framtida.

  Området

  Kurset foregår frå vår basecamp på Havila Hotel Ørsta. Her har vi unike mulighetar til å padle i skjerma fjord, eller utforsking av øyer og holmer. Dette er ein av få stader i landet der vi har så gode forhold for å gjennomføre grunnkurs i havkajakk. 

  Kven passar kurset for?

  Kurset passer for deg som aldri har padlet kajakk før, og deg med litt erfaring. Instruktørene er profesjonelle elvepadlere utdannet innenfor Norges Padleforbund sin våttkortstige og utdannet guider gjennom norsk naturguideforbund.

  Kva er våttkort?

  Norges padleforbund sin utdanningsstige heiter våttkort. Dette er utarbeida for å få ein felles forståelse av kompetansen innanfor dei forskjelege padlegrenene. Våttkortstigen kan variere gjennom dei forskjellege greinane, men for havpadling går den for eksempel slik: Introduksjonskurs – grunnkurs – teknikkurs – aktivitetslederkurs – vidergåendekrus – veilederkurs.

  For å kunne leie kajakker krevs det ofte at ein har våttkort, både i Norge og utlandet. Norges padleforbund er meldem av European Paddlepass, noko som gjer at våttkorta har internasjonal betydning.

  Alle Fjord Nature sine guidar og instruktørar har minimum aktivitetsleder i våttkortstigen.

  Kart Fjord Nature basecamp Ørsta