Om oss

Fjord Nature gir kvalitetsopplevelser på Vestlandet. Vår spesialitet er å sørge for at våre gjester får unike og autentiske opplevelser av norsk kultur og natur. Kajakkpadling, el-sykling, fotturer, klatring, skiturer eller truger i de storslåtte Sunnmørsalpene er våre kjerneprodukter. Vi er en del av gruppen “62° NORD Hotels & Adventures”, som består av luksushoteller, skreddersydde opplevelser, transport og mat og drikke.

Historien vår går tilbake til 2019, rett før pandemien. Vår grunnlegger, Helge Kvam Karbø, bestemte seg for å fortsette og satse på å gi opplevelser til lokalsamfunnet med utgangspunkt i vår base på Hellesylt. Etter to år, i 2022, begynte vi å få gjester fra hele verden til å besøke oss. Vi jobbet hardt uten kompromisser eller snarveier og klarte å ansette noen av de mest erfarne guidene i Norge til å bli med i teamet vårt. Fra begynnelsen har det vært viktig å ansette dyktige og utdannede guider, ikke bare av sikkerhetsmessige årsaker, men også fordi guidene har en rolle som vertskap for våre gjester. Vi samarbeider derfor med Høgskulen i Volda, samt Norsk Naturguideforbund.

I 2022 ble vi en del av selskapet “62° NORD Hotels & Adventures”, et familieeid norsk reiseselskap som tilbyr transformative reiseopplevelser og high-end hoteller for den bevisste reisende. Sammen er vi en komplett reise og opplevelsesgruppe med aktiviteter, transport, hotell og lokale kulinariske opplevelser. Ta en titt på www.62.no/
Hovedkontoret vårt ligger i den sjarmerende fjordbygda Hellesylt, men vi har også aktivitetssenter på alle hotellene i konsernet, Hotel Union Øye, Storfjord Hotel og Hotel Brosundet.

Bærekraft er sammen med dyktige medarbeidere vår viktigste kjerneverdi. Vi har nettopp blitt miljøfyrtårnsertifisert og jobber hardt hver dag, så fotavtrykket vårt er så lite som det kan bli. Vi satser også på å skape tilflytning til små fjordbygder i Norge, ved å ansette guider og ansatte på heltid i vår bedrift.

Vil du oppleve de norske fjordene eller bare ta en prat? Vi venter på deg.Våre guider

Helge Kvam Karbø

Helge Kvam Karbø

Daglig leder / Guide

Helge etablerte Fjord Nature i hjembygda si Hellesylt i 2019, og har siden den gang jobbet dag og natt for å skape gode opplevelser for både gjester og guider. Helge er utdannet naturguide ved Høgskulen i Volda, og i tillegg til å drive firmaet er han guide og instruktør på turer og kurs.

Sol Idland

Sol Idland

Guide / Manager

Sol har erfaring fra hele Norgeskysten, og hun har etter mange år på jakt etter den gode snøen perfeksjonert måten å vise andre denne kunsten. Sol har en bachelorgrad i naturguiding, og er under NORTIND kvalifisering.

Sigrid Håndlykken

Sigrid Håndlykken

Guide / Manager

Sigrid jobber med alt fra guiding og kurs til administrative oppgaver. Hun har også en bachelorgrad i naturguiding, i tillegg til instruktør-utdanning fra Norges Padleforbund.

Øystein Lønsethagen

Øystein Lønsethagen

Guide

Øystein har forkjærlighet for bratte tinder som gjør Sunnmøre til den perfekte lekeplassen. Øystein har en utdanning som naturguide fra Høgskulen i Volda.

Gyrid Fosse

Gyrid Fosse

Guide

Gyrid bruker det meste av både fritid og arbeidstid på vannet. Hun er utdannet naturguide fra Høgskulen i Volda, og har i tillegg instruktør-utdanning i havpadling fra Norges Padleforbund.

Nora Lindi

Nora Lindi

Guide

Nora har bakgrunn og utdanning i friluftsliv fra Høgskulen i Volda, og er for tiden student ved NTNU i Trondheim.