Pris: 1200,- Stad: Hellesylt Varigheit: 4-timar Våttkort: Ja

Høgdepunkt

  • Våttkort
  • Sertifisert instruktør
  • Vakre omgivelsar

Vi gjennomfører introkurs i elvepadling der du vil lære sikker og god padling etter NPF sine krav. Etter endt kurs kan du bli tildelt våttkort gjennom systemet til Norges padleforbund.

Inkludert

  • Kajakk, åre, vest og spruttrekk
  • Tørrdrakt
  • Sikkerhetsbrief

Ta med

  • Drikke/mat til 4 timar ute
  • Ullundertøy
  • Ekstra skift

padleforb.png

Kurset

Kurset begynner med introduksjon av padling og elvepadling. Her lærer du det grunnleggende innen padling og utstyret. Deretter blir du kjent med kajakken på rolig vatn, og mestre å komme deg inn og ut av kajakken, over og under vann. 

Læringskurven er bratt, men instruktørene passer alltid på at alle henger med og tilpasser nivået til kvar enkelt deltaker.

Målet med kruset er å motivere til vidare elvepadling!

Etter at kurset er ferdig har vi ei samling på Fjord Nature basecamp før vi takkar av for eit fantastisk kurs og får utdelt våre våttkort.  

Området

Kurset foregår på Hellesylt, Sunnmøre. Til dette vakre området kjem elvepadlera frå heile verda for å oppleve dei friske elvene og den fantastiske naturen. Det ligg også perfekt til rette for gode nybegynnerelver som er perfekte til kursing.

Kven passar kurset for?

Kurset passer for deg som aldri har padlet kajakk før, og deg med litt erfaring. Instruktørene er profesjonelle elvepadlere utdannet innenfor Norges Padleforbund sin våttkortstige og utdannet guider gjennom norsk naturguideforbund.

Kva er våttkort?

Norges padleforbund sin utdanningsstige heiter våttkort. Dette er utarbeida for å få ein felles forståelse av kompetansen innanfor dei forskjelege padlegrenene. Våttkortstigen kan variere gjennom dei forskjellege greinane, men for havpadling går den for eksempel slik: Introduksjonskurs – grunnkurs – teknikkurs – aktivitetslederkurs – vidergåendekrus – veilederkurs.

For å kunne leie kajakker krevs det ofte at ein har våttkort, både i Norge og utlandet. Norges padleforbund er meldem av European Paddlepass, noko som gjer at våttkorta har internasjonal betydning.

Alle Fjord Nature sine guidar og instruktørar har minimum aktivitetsleder i våttkortstigen.

Oppmøte

Fjord Nature basecamp Hellesylt. Møt gjerne 15 minutt før tida.