Drømmer du om å bestige de fineste fjellene på Sunnmøre med ski på beina og et tykt snødekke under? Her er noen av de turene vi synes er mest spektakulær å gå på ski. 

Kvitegga

Kvitegga, 1699 moh, er Sunnmøre sitt høyeste fjell, og er en topp som er verdt å besøke!

Turen starter i Stranda kommune, men selve toppen ligger i Ørsta. Kjør veien opp Nibbedalen i Hellesylt, og sving av på grusvei skilta "Snødalen". Her kan du parkere ved et grustak. Herifra går du opp igjennom skogen, deretter forsetter du opp Snødalen. Turen er bratt og etterhvert må du bevege deg over et breområdet, isbreen Brattbakken. Her kan stegjern være en fordel. Deretter følg du eggen opp mot toppen. Nedkjøring er samme vei som du gikk opp. Turen er på hele 6 km og har en stigning på 1450 m. Sett av god nok tid og nyt utsikten underveis!


Kolåstinden

Kolåstinden på 1432 moh er kanskje en av de mest kjente toppturene på Sunnmøre på vinterstid, men også en nokså krevende topptur. Til gjengeld har du en utsikt som er helt unik. På toppen ser du ned mot hele Romedalen, og har utsikt ut mot samtlige fjell på Sunnmøre!

Turen starer i Standaleidet, og du kan enten gå fra Standalhytta eller fra et hyttefelt til høyre for hytta.Herifra går du opp mot Fossane, i retning mot Søre Sætretind. Deretter følger du dalen inn mot Kvanndalen, hvor terrenget åpner seg og du kommer til en stor flate. Fra Kvanndalen går du videre opp mot nord og til Appelsinhaugen. Ved Appelsinhaugen på 950 moh står det skilt og det ligger en stor stein. Herifra går du videre opp mot vest/sørvest. Du kommer opp til egget hvor du går du gjennom Stretet, en ganske trang passasje. Deretter følger du kanten på breen, som går like under egga, opp mot toppen. På de siste høydemeterne på turen kan det være lurt å ta skiene på sekken og gå opp. Nedkjøring er samme vei som opp.

Nordre Sætretind

Ved siden av Kolåstinden ligger Nordre Sætretind 1365 moh, og byr på kvasse tinder og fantastisk utsikt!

Første del av turen går man samme rute som til Kolåstinden, eller så kan man kjøre litt lenger inn i standaleidet og parkere ved en kraftstasjon. Herifra går det en vei som du følger opp til Faldalen. Herifra går du inn over dalen, og følger skaret som går opp mot toppen. Det siste partiet av toppen er krevende. Her må du sette fra deg skiene før du bestiger resten, og det anbefales å stegjern og isøks. Det er flere alternativer når det kommer til nedkjøring, men det fineste og enkleste er å følge samme vei som du gikk opp.

Hornindalsrokken

Hornindalsrokken er en av de mest unike fjellformasjonene i Sunnmørsalpene. Toppture byr på fantastisk utsikt og nedkjøring! 

Turen starter ved setrane i Langeli. Kjør vei 60 rv. fra Hornindal mot Hellesylt. Etter 14 km tar du av opp setrevegane mot venstre. Kjør så langt du kommer. Veien går omlag 300 meter før skilt merket "Røyrhus". Turen går opp igjen løvskogen og deretter langs ryggen opp mot toppen. Når du når siste partiet før toppen tar du til høgre og går sida bortover slik at du kan gå ryggen nord for toppen helt opp.Nedkjøring ned Kjellstaddalen om hele veien ned til vegen igjen. Deretter må du gå vest for å komme tilbake til bilen. 

Les også våre turbeskrivelser for mer nyttig informasjon for turene!

Bli med på en guida Topptur på Sunnmøre og opplev det aller beste på Sunnmøre med våre fantastiske lokalkjente guider i Fjord Nature!