1110856-min.jpg


Se for deg å padle på blikkstille vann, omgitt av majestetiske fjell, brusende fosser og et fjordlandskap du neppe kommer til å glemme. Hos Fjord Nature kan du få nettopp denne opplevelsen!

Padletips

God trening

Padling er morsomt og sosialt, men også god trening. Når du padler kajakk på fjorden bruker du faktisk hele kroppen. Du skulle kanskje tro det kun var armene som fikk kjørt seg. Et godt padletak består faktisk av å bruke en kombinasjon av rygg, hofter, mage, bein og skuldre. Rotasjon av kroppen og ikke kun bruk av armene vil gjøre at du får en mye mer behagelig tur og orker å padle lenger. Det finnes utrolig mange teknikker og muligheter innenfor padling. Dette gjør at du kan jobbe målbevisst mot å lære nye teknikker og oppleve stor mestringsfølelse. Ulike teknikker vil du kunne lære mer av på kajakkurs. Og husk; øving gjør mester!

Bekledning

Når man skal på padletur bør man tenke på å kle seg etter vanntemperaturen. Dersom man skulle velte i kajakken og ikke komme seg opp igjen ganske raskt vil man bli liggende en stund i vannet, og risikoen for å bli nedkjølt øker. Selvom det er varmt i lufta kan det være kaldt i vannet. 

Er det kaldt i vannet er det ofte lurt å ha et ullsett under ytterklærne. Mange velger å bruke neoprendrakt når de padler hvis det er litt varmt i lufta men litt kaldt i vannet. Disse gir god isolasjon og materialet vil holde deg varm dersom du skulle falle i vannet. Du kan også kombinere neoprendrakta med en jakke. Dette passer godt på sommer/høst/vår. Tørrdrakt kan også brukes dersom du ønsker å holde deg helt tørr. Tørrdrakt er ypperlig hvis det er litt kjølig i både lufta og i vannet, kombinert med ull under og brukes ofte ved vinterpadling/høst. Har du ikke dette fungerer også skalljakke for å isolere mot vind og regn. 

Til føttene er det mange som bruker neoprensko for å holde føttene varme dersom de blir våte, på samme måte som med neoprendrakta. Sandaler og likende med ullsokker fungerer også ypperlig. En lue eller hodeplagg er også ofte lurt å ha med dersom det skulle blåse opp.

Annet utstyr som trengs når du padler er vest, åre og spruttrekk. Alt dette dette utstyret kan leies hos Fjord Nature. 

Sikkerhet

Når man skal ut å padle er det viktig å sjekke vind og vær slik at man kan planlegge turen deretter. Planlegg turen på forhånd og pek deg ut plasser man kan gå i land ved og ta en pause. Velg tur etter evne!

Sikkerhetsutstyr er lurt å ha med på padleturen dersom det skulle skje noe. Da finnes det ekstrautstyr som pumpe, årepose og åresnor for å kunne hjelpe til med tømming av vann fra kajakken og ved egenredning. 

Padling fra Hellesylt med nydelig lunsj plass

IMG_4201-min.jpg

Du kan starte padleturen fra vakre Hellesylt og padle utover i Sunnylvsfjorden. Underveis på turen kan det være greit med en lunsjpause, og da har vi den perfekte plassen for en nydelig lunsj. Ta en stopp ved Ljøkaia. Her kan du nyte lunsjen med en nydelig foss i bakgrunnen mens du sitter og ser rett inn i vakre Geirangerfjorden.

Kom innom oss for gode turtips ut fra Hellesylt!

Kajakkurs

Er du ute etter å lære kajakkpadling på en trygg og god måte, eller få en flott naturopplevelse i verdensarvfjordene? Da bør du absolutt melde deg på et kajakkurs. Vi tilbyr både introkurs og grunnkurs i både havkajakk og elvekajakk,  våttkort er inkludert i alle våre kurs.

IMG_20200627_132126-min.jpg

Utleie

Etter du har tatt et kurs hos oss får du våttkort som et bevis på at du kan padle! Da er det bare å leie kajakker hvor enn du vil. Hos Fjord Nature kan du leie havkajakk, fjordkajakk, elvekajakk og padleutstyr. En kajakk for hver en smak og opplevelse! 

Guida kajakktur i vakre Geirangerfjorden

Bli med på en spektakulær kajakktur gjennom Geirangerfjorden fra Hellesylt til Geiranger. Her får du padle den verdensberømte Geirangerfjorden og oppleve de vakre fjordgårdene som ligger langs fjorden. Dette er en to-dagers tur med fantastisk kajakkpadling, overnatting i telt og to turer til fjordgårdene Blomberg og Skageflå med panoramautsikt utover Geirangerfjorden.

Vi arrangerer denne turen 14-15. august.

IMG_4203-min.jpg