Fra fortoppen til Klovtinden byr fjellet på fantastisk skikjøring. For å bestige selve Klovtinden må en klatre en luftig og gøyal taulengde. Her må det klyves ned ca 20 m i skaret på kloven, for å så starte taulengden med miksklatring, grad 4. Turen starter i Kvistaddalen, etter noen km på vegen (varierer ut i fra snøgrensa) dreier turen sørvest og over elven. Så begynner oppstigningen i glissen bjørkeskog, hvor du etterhvert over tregrensa blir omkranset av en vakker tinderekke, Rognestøylstindane. De siste høydemeterne på turen til fortoppen, kan det være lurt å ta skiene på sekken og gå opp. 

Terreng
Toppen ligger på 1274 moh. Fra starten av Kvistaddalen er det omlag 6,5 km og 1050 høydemeter opp. Dette vil variere ut i fra hvor langt veien er kjørbar, brøytes ikke vinterstid.

Farer
Skituren går i skredterreng, allerede på bilveien. Bilveien i Kvistaddalen er i utløpsområde. Selve toppartiet til fortoppen bikker over 40 grader. Isøks og stegjern kan nyttes allerede her, og selvsagt til videre på bestigning av begge klovene.

Dersom du ønsker å bestige Klovtinden har Fjord Nature guider som kan ta deg med på dette eventyret! Våre kvalifiserte og lokalkjente guider sørger for at sikkerheten er ivaretatt, og at du får en god opplevelse på topptur. Book en Topptur på Sunnmøre og opplev det aller beste Sunnmørsalpene har å by på!