IMG_20200627_132126-min.jpg


Frida Bekkestad er en friluftsinteressert jente som går "Naturbasert og opplevingsbasert reiseliv" på Høgskulen på Vestlandet i Sogndal. I løpet av sommeren har hun hatt praksis hos Fjord Nature og holdt forskjellige kajakkurs. Frida elsker å padle på fjorden og Geirangerfjorden er en av favorittene. Frida jobber på Kajakk og Fritid i høysesongen og er veldig opptatt av å gi gode tips om kajakk. Skal du ut å padle?  Sjekk ut Fridas tips og pakkliste for din kajakktur! 

Fridas tips!

1. Snacks og vann er lurt å ha lett tilgjengelig i kajakken slik at du enkelt kan få tak i det fra cockpiten mens du er i farta på vannet! Dette kan enten festes i de elastiske lastestroppene foran cockpitten eller i en lasteluke du lett kan få tak i fra kajakken. Gjerne ha maten i en pakkpose som er vanntett. 

2. Et godt tips som jeg bruker hver gang jeg er ute på padletur er å ha med vann i en camelback. Den legger jeg foran cockpitten under de elastiske lastestroppene. Dette gjør det super enkelt og raskt å få tak i litt vann ved å bare ta tak i slangen til camelbacken som ligger lett og tilgjengelig foran meg. Det gjør at jeg får i meg masse vann i løpet av padleturen :D

3. Alltid pakk klær og diverse ting du ikke vil skal bli våte i vanntette pakkposer. Det er ikke alltid lukene på kajakkene er helt tette og det kan lekke vann inn. 

4. Ta med et ekstra tau på turen. Så enkelt har du en tørkesnor til å henge våte klær på.

5. Sandaler eller crocs er forresten super digg å ha med til campen. Lett å ta av og på, luftig og du slipper å gå rundt i fjellsko/våte sko. 

meg2.jpg

Pakkliste for padletur

- En eller flere gode lunsjer er viktig når du er en hel dag på vannet 

- Snacks (alltid!)

- Vann (vannflaske eller camelback) 

- Vanntette pakkposer til å ha det du trenger i 

- Solbriller 

- Lue/pannebånd 

- Kart (+ kompass og kartmappe)

- Solkrem 

- Kamera


Hvis du i tillegg skal overnatte bør du ha med deg dette: 

- 2 x ullsett (et til overnatting/etter padleturen og et ekstra hvis man skulle bli våt) 

- 2 x ullsokker 

- Vindjakke 

- Dunjakke / tykk ullgenser 

- Tursko 

- Hansker/votter 

- Sovepose 

- Liggeunderlag 

- Toalettsaker  

- Dopapir (brennes og/eller graves ned etter bruk) 

- Hodelykt 

- Telt / hengekøye 

- En liten dagstursekk til tur 

- Førstehjelpssaker  

- Ekstra vann

- Tau til å lage en tørkesnor til klærne