IMG_20200420_150637-min.jpg


Vi ønsker at alle skal ha gleden av de majestetiske fjellene. Her har vi samlet sammen en rekke med fine og lette toppturer i Sunnmørsalpene!

Blæja

Blæja ligger i vakre Norangsdalen, og turer begynner ved hotellet Villa Norangdal. Turen opp er slak og fin. Selve toppen ligger på 1420 moh hvor du har utsikt over Hjørundfjorden og Storfjorden. Turen opp til toppen har en stigning på rundt 1100 meter, så det er anbefalt å beregne rundt 4 timer på turen. Når man kjører ned følger man samme rute som på vei opp. En ypperlig topp å tilbringe en vinterdag på her i Sunnmørsalpene! 

Lianibba

Lianibba er en litt lengre tur, men en nydelig topp å gå til. Turen starter ved Tronstad i Hellesylt, hvor du først går opp til ei sæter, for deretter å forsette videre opp mot den 1500 moh høye toppen. Turen er 6,2 km en vei, men til gjengjeld har du fantastisk utsikt mot alle kanter hele veien. En fin tur når du vil tilbringe en hel dag til fjells i Sunnmørsalpene!

Stadheimsnibba

Denne turen går fra Karbø i Hellesylt. Toppen ligger på 1285 moh. Dette er en fin tur for alle som ønsker en litt kortere og lett tur. På toppen har du en flott utsikt ned mot Hellesylt. Nedkjøring er ypperlig. En tur både nybegynner og erfarne kan nyte ved inngangen av Sunnmørsalpene!

Fingeren

Fingeren på 1180 moh i Ørsta kommune er en svært populær topp. Den er ett tilgjengelig og veien opp er du omringet av alpine tinder. Turen er lett å gå, men deler av turen opp er veldig skredutsatt og man må være obs på forhold og veivalg. Turen starter fra Standalhytta på Standalseidet, og veien opp tar rundt 2-3 timer. På vintertids tid er det krevende å klatre helt til toppen av Fingeren, men utsikten fra foten av selve topp partiet er mer en vakker nok. Skikjøring ned igjen veldig fin, og er veldig fin start for de som er fersk på ski.

Skårasalen

Skårsalen er nok en av de mest gåtte toppturene på Sunnmøre. Med sine 1542 meter over havet gir den en fantastisk utsikt. Turen starter ved Kvistadsætra i Ørsta kommune. Du starter skigåingen på 500 meter over havet, så selve skituren er bare rundt 1000 høyde meter. Turen er lett og en relativt trygg topptur å gå. På topp må man passe seg for alle skavlene rundt.


NB. Uansett hvilken tur du skal på må du alltids sjekke skred- og værvarsel nøye! Skred kan gå også på toppturer som er beskrevet som enkel. Hør deg rundt med erfarne fjellfolk, eller bli med Fjord Nature på et skredkurs før du legger ut på turSunnmøre byr på uendelig med topper for alle skientusiaster. Om du er helt fersk i gamet eller en erfaren fjellmann, finner du skikjøring som passer for deg. Det er mange fine toppturer som er enkle å gå med fantastisk utsikt, samt mange bratte turer med spenstig nedkjøring for de med mer erfaring! 

Har du lyst å dra på tur i vinter? Bli gjerne med oss i Fjord Nature på en guida tur. Vi har også utleie av toppturski for de som skulle trenge det!