P1110518.jpg

På Urkeegga finner du Klokkskollen hvor Egilbu er satt opp. En gapahuk med hengekøyplass 944 moh. På toppen har du utsikt ned mot Urke, Øye, Norangsfjorden og Hjlrundfjorden. I tillegg ser du topper så langt øye kan se i alle retninger. Blandt annet har du en faktastisk utsikt mot Slogen som ligger like ved.

Histore

Egilbu er satt opp av Saksa Turistforening, og er oppkalt etter Egil Åmbakk. Egil var en aktiv i Turistforeninga, og hadde ideen om å sette opp en gapahuk på Urkeegga. Han jobbet med å få satt opp Egilbu helt til han omkom i en skredulykke på Urke. 

Ankomst

Den fineste veien å komme seg til Egilbu på er å gå fra Langseterdalen. Kjør inn Langseterdalen fra Urke landehandel, og gå 10 km med merket sti herifra opp mot toppen. Terrenget her er slakt og fint. På tilbake turen kan du velge å ta en brattere og kortere tur ned(ankomst lenger ned i dalen), eller gå samme vei tilbake til parkeringsplassen i Langseterdalen.

Se også tur beskrivelse til Urkeegga!

Bli med på en guida Topptur på Sunnmøre og opplev det aller beste på Sunnmøre med våre fantastiske lokalkjente guider i Fjord Nature!