Turen begynner ved Fivelstadhaugen. Kjør rett forbi og inn mot Norangsdalen og parker i parkeringslommer eller langs vegen der. Parker slik at du ikke sperrer for eller stor i veien for noen. Gå til kanten av jorde like ved og følg pilene. Herifra går du bjørkeskogen opp, følg deretter dalføret oppover. Når du kommer opp dalføret, går du ryggen nordover helt til toppen. Toppturen opp er slak og fin. Når man kjører ned følger man samme rute som på vei opp.

Terreng

Selve toppen ligger på 1420 moh hvor du har utsikt over Hjørundfjorden, Storfjorden og Sunnmørsalpene. Turen opp til toppen har en stigning på rundt 1100 meter, så det er anbefalt å beregne rundt 4 timer på turen. 

Farer

Turen kan gåast i terreng som er under 30 grader. Vær obs skavl på toppen og pass på å følge samme vei ned som opp. Står du rett ned istedet for å gå ryggen tilbake kommer du i svært bratt terreng. Ønsker du å lære meir om farer så bli med på et skredkurs på Sunnmøre.

Bli med på en guida Topptur på Sunnmøre og opplev det aller beste på Sunnmøre med våre fantastiske lokalkjente guider i Fjord Nature!


Foto: Håvard Myklebust