1. Blæja

Blæja ligger i vakre Norangsdalen, og turer begynner ved hotellet Villa Norangdal. Turen opp er slak og fin. Selve toppen ligger på 1420 moh hvor du har utsikt over Hjørundfjorden og Storfjorden. Turen opp til toppen har en stigning på rundt 1100 meter, så det er anbefalt å beregne rundt 4 timer på turen. Når man kjører ned følger man samme rute som på vei opp. En ypperlig topp å tilbringe en vinterdag på her i Sunnmørsalpene! 

2. Skårasalen

Skårsalen er nok en av de mest gåtte toppturene på Sunnmøre. Med sine 1542 meter over havet gir den en fantastisk utsikt. Turen starter ved Kvistadsætra i Ørsta kommune. Du starter skigåingen på 500 meter over havet, så selve skituren er bare rundt 1000 høyde meter. Turen er lett og en relativt trygg topptur å gå. På topp må man passe seg for alle skavlene rundt.

3. Fingeren

Fingeren på 1180 moh i Ørsta kommune er en svært populær topp. Den er ett tilgjengelig og veien opp er du omringet av alpine tinder. Turen er lett å gå, men deler av turen opp er veldig skredutsatt og man må være obs på forhold og veivalg. Turen starter fra Standalhytta på Standalseidet, og veien opp tar rundt 2-3 timer. På vintertids tid er det krevende å klatre helt til toppen av Fingeren, men utsikten fra foten av selve topp partiet er mer en vakker nok. Skikjøring ned igjen veldig fin, og er veldig fin start for de som er fersk på ski.

4. Lianibba

Lianibba er en litt lengre tur, men en nydelig topp å gå til. Turen starter ved Tronstad i Hellesylt, hvor du først går opp til ei sæter, for deretter å forsette videre opp mot den 1500 moh høye toppen. Turen er 6,2 km en vei, men til gjengjeld har du fantastisk utsikt mot alle kanter hele veien. En fin tur når du vil tilbringe en hel dag til fjells i Sunnmørsalpene!

5. Kolåstiden

Kolåstinden på 1432 moh er kanskje en av de mest kjente toppturene på Sunnmøre på vinterstid, men også en nokså krevende topptur. Til gjengeld har du en utsikt som er helt unik. På toppen ser du ned mot hele Romedalen, og har utsikt ut mot samtlige fjell på Sunnmøre! Turen starer i Standaleidet, og du kan enten gå fra Standalhytta eller fra et hyttefelt til høyre for hytta. Herifra går du opp mot Fossane, i retning mot Søre Sætretind. Deretter følger du dalen inn mot Kvanndalen. Fra Kvanndalen går du videre opp mot nord og til Appelsinhaugen.  Herifra går du videre opp mot vest/sørvest. Du kommer opp til egget hvor du går du gjennom Stretet, en ganske trang passasje. Deretter følger du kanten på breen, som går like under egga, opp mot toppen.

6. Hornindalsrokken

Hornindalsrokken er en av de mest unike fjellformasjonene i Sunnmørsalpene. Toppture byr på fantastisk utsikt og nedkjøring! Turen starter ved setrane i Langeli. Kjør vei 60 rv. fra Hornindal mot Hellesylt. Etter 14 km tar du av opp setrevegane mot venstre. Kjør så langt du kommer. Veien går omlag 300 meter før skilt merket "Røyrhus". Turen går opp igjen løvskogen og deretter langs ryggen opp mot toppen. Når du når siste partiet før toppen tar du til høgre og går sida bortover slik at du kan gå ryggen nord for toppen helt opp.Nedkjøring ned Kjellstaddalen om hele veien ned til vegen igjen. Deretter må du gå vest for å komme tilbake til bilen. 

Ønsker du å dra på tur med en lokalkjent naturguide? Vi arrangerer toppturer på ski for alle nivå og ønsker. Bli med oss på en guida Topptur Sunnmøre!

Vi har også utleie av topptur og skredutstyr av beste kvalitet for deg som mangler randonee utstyr!