Aktuelt

Klovtinden

Klovtinden på 1274 moh. sies å være Sør-Norges vanskeligste fjell å bestige. 71 grader nord hadde vinterbestigning av Klovtinden som et av sine store mål for sesongen 2022. Kan dette være noe for deg?

Kurs vinteren 2023

Vinteren nærmer seg, og vi har nå satt datoene for vinterens kurs. Snøen har allerede lagt seg på toppene, og vi er klare for nok en sesong med gode skidager i fjellet. Fjord Nature arrangerer en rekke kurs i vinter, som er tilpasset ulike erfaringsnivå. Dette inkluderer blant annet skredkurs, toppturkurs og kurs for viderekommende. Under finner du en liste med datoer for kurs.

Ledig stilling - Naturguide

Fjord Nature søker naturguider for sesongen 2023. Vi ønsker deg som vil jobbe tett med mennesker på både korte og lengre oppdrag. Du må trivast som vertskap for gjestar frå heile verda.

Ledig stilling - ski/toppturguide

Fjord Nature er på utkikk etter skiguidar for sesongen 2023 med mulighet for fast ansettelse resten av året. Vi ønsker deg som vil jobbe tett med mennesker på korte og lengre oppdrag. Du må være trivast som vertskap for gjestar frå heile verda.

Tre spektakulære sykkelturar frå Hellesylt

Hellesylt er eit eldorado for sykling. Her finn ein alt får sykling med fjordutstikt, til sykling mellom kvasse fjell og tindar. Det er noko for familiar og treningsnarkomanen.

Planlegging av topptur

Skal man ferdes i fjellet på en topptur er det mye man må tenke på i forkant. Hvordan planlegger man egentlig en topptur? Vi har samlet våre beste tips for å planlegge en trygg og fin topptur på ski!

Enkle toppturer på Sunnmøre

Sunnmøre er et eldorado for toppturentusiaster. Område svermer i topper, og det finnes fantastiske turer for alle sammen på alle nivå. Vi ønsker at alle skal ha gleden av de majestetiske fjellene. Her har vi samlet sammen en rekke med fine og lette toppturer i Sunnmørsalpene!

6 gunner til å bruke skredutstyr

Hvorfor bør du alltid ha skredutstyr med deg på topptur? Her er 6 gode grunner hvorfor skredsøker, søkestang og spade alltid bør være med på tur!

Jobb for Fjord Nature

Fjord Nature er eit nyopstarta naturguideselskap med fokus på gode opplevingar utandørs. Vi starta opp rett før corona traff inn, og har derfor hatt eit spesielt oppstartsår. No kan vi likevel lyse ut stillinger for sommaren, og ser fram mot ein aktiv sesong!

Salg av toppturutstyr

Etter spørsmål og etterspørsel har vi valgt å selge ut deler av vårt toppturutstyr! Utstyret har blitt lite brukt grunna ein litt spesiell vinter, så det meste framstår som heilt nytt. Det er utstyr som er det beste som er å få tak i, mellom anna frå SGN, Dynafit og Evo.

Godt nytt år!

2020 har vore det første driftsåret for Fjord Nature. Vi har jobba hardt, tenkt nytt og vore positive. Dette har resultert i eit godt år og vi er rusta for framtida. Vi skal fortsette å levere opplevingar i verdensklasse!

Egilbu

På toppen av Urkeegga finner du Egilbu. En gapahuk med en sterk historie og unik utsikt!

Hornindalsrokken

Hornindalsrokken er en av de mest unike fjellformasjonene i Sunnmørsalpene. Toppture byr på fantastisk utsikt og nedkjøring!

Kolåstiden

​Kolåstinden på 1432 moh er kanskje en av de mest kjente toppturene på Sunnmøre på vinterstid, men også en nokså krevende topptur. Til gjengeld har du en utsikt som er helt unik. På toppen ser du ned mot hele Romedalen, og har utsikt ut mot samtlige fjell på Sunnmøre!​

Skårasalen

​Skårsalen er nok en av de mest gåtte toppturene på Sunnmøre. Med sine 1542 meter over havet gir toppen deg en fantastisk utsikt!

Blæja

Blæja ligger i vakre Norangsdalen, og er en ypperlig topp å tilbringe en vinterdag på her i Sunnmørsalpene!

Lianibba

Lianibba er en lengre, men en en enkel og nydelig topp å gå til på vinterstid. En fin tur når du vil tilbringe en hel dag til fjells i Sunnmørsalpene!

Slogen

Slogen på 1564 meter over havet er et svært populært turmål, og det er ikke uten grunn. Fra toppen har du en unik utsikt over Hjørundfjorden, toppene og dalene rundt!

Saksa

En klassiker på Sunnmøre. En krevende men unik topptur!

Urkeegga

En fin og enkel rundtur på Sunnmøre med utsikt utover Norangsfjorden og Hjørundfjorden!

Kvitegga over Ljøen

Kvitegga over Ljøen er blitt ein ikonisk topptur på Sunnmøre. Med utsikt over Geirangerfjorden og enkel tilkomst er det ein attraktiv fjelltur på ski i Sunnmørsalpane.

Spektakulære toppturer på Sunnmøre

Sunnmøre byr på noen av de fineste toppene som er dekket av snø på vintertid. Vi har samlet de mest spektakulære toppturene du kan bestige på ski på vinters tid!

Pakkliste til topptur med ski

For at du skal lykkes på toppturen er det viktig å ha med riktig utstyr. Ikkje nødvendigvis mest mulig, men det ein har med bør være både nyttig og gjerne ha fleire bruksområder.

Fridas tips til hva du bør ha i sekken

Hva du bør ha med deg i sekken og hvor stor sekk du trenger avhenger av om du skal gå en dagstur eller overnatte. Her er noen tips fra Frida på hva du bør ha med deg i sekken på fjelltur!

Fridas tips og pakkliste til kajakktur

Her finner du Fridas enkle tips for en behagelig padletur på fjorden og noen tips til hva du bør pakke med deg i kajakken. Dette er i tillegg til padleutstyret som åre, vest, spruttrekk og tørrdrakt.

Padling - en aktivitet for alle

Kajakkpadling har den siste tiden blitt veldig populært, og det er ikke rart å skjønne hvorfor. Det er en aktivitet som er lett å lære, morsom, sosial og man får oppleve naturen på en helt spesiell måte - det er rett og slett en aktivitet for alle.

Kajakkurs i vintervær, heilt fantastisk!

Vi hadde i dag vårens første kajakkurs, og det med snø i lufta. Kajakkpadling er heldigvis ein flott aktivitet uansett vær, ved bruk av gode tørrdraker og ullundertøy skal det faktisk litt til å fryse. Kurset gjekk føre seg frå Hellesylt i Sunnylvsfjorden og Geirangerfjorden.

16. mai pudder til folket

Denne dagen bør skrivast i historiebøkene. Skikøyring i 30 cm fersk nysnø i midten av mai hører nok til sjeldenheten, og stor kontrast for gårsdagens kajakkurs. Sunnmøre har virkelig vore heldige (eller uheldige?) med værgudane desse dagane.